Overige risico voet behandeling

Oncologische , verouderde , spastische en verwaarloosde voeten vallen onder deze categorie. Dit valt onder de behandelingen van de Medische Pedicure. En hebben vaak specialistische zorg nodig.  

Voetzorg & oncologie 

Op het moment dat er kanker bij je geconstateerd is, kom terecht in een molen van onderzoeken. Dit vergt veel van je aandacht en energie, toch is het van groot belang om ook je voeten te laten behandelen. Ook wanneer je er nog niet direct last van hebt is het belangrijk om je voeten in de gaten te houden. Een Medisch pedicure  herkent bij kankerpatiënten de symptomen wanneer er veranderingen plaats vinden aan de teen nagels of voeten. een medisch pedicure gaat dan haar best doen om met behulp van oncologische voetzorg jou van je klachten af te helpen. Wel gaat dit in overleg met behandelend arts. 

 

Verouderde voet

Als men ouder wordt treden er lichamelijke veranderingen op. Er zijn veranderingen die niet aan de buitenkant zichtbaar zijn. Organen gaan trager werken, de weerstand vermindert en wij kunnen last krijgen van reumatische klachten.

Bij het ouder worden vermindert het vermogen tor herstel. De genezing van wondjes en infectieziekten verloopt langzamer.

Ook zijn veel veranderingen aan de voet merkbaar:

  • De huid van de voet wordt dunner (doorzichtiger), atrofisch (afname van weefsel), droog (zweet en talgproductie neemt af).
  • Het voet polster neemt af en de voetbogen gaan doorzakken.
  • Men kan vaataandoeningen krijgen (slagaders worden stugger en de elasticiteit wordt minder).
  • Mobiliteit neemt af.
  • Ontstaan van drukpunten die voorheen niet aanwezig waren.
  • Nagels worden dikker – men krijgt veel vaak last van ingroeiende nagels.
  • Schimmelnagels (oudere voet is door de droge huid gevoeliger voor infecties).
  • Verdikte gele nagels (door de vertraagde groei wordt de nagelplat dikker en krijgt een gele verkleuring).
  • Men kan last krijgen van ontstekingen, ouderdom wratten, oedeem, dementie.

Verwaarloosde voet

Verwaarlozing van de voeten kan ontstaan doordat iemand niet in staat is tot het verzorgen van de voeten of door het negeren van klachten. De verwaarloosde voet valt onder de risicogroep i.v.m. grotere kans op complicaties. Iedereen kan verwaarloosde voeten krijgen.

Het komt helaas nog vaak voor dat mensen zich schamen voor hun voeten of bang zijn om hun klachten te laten behandelen. Dit kan komen door een negatieve ervaring in het verleden of omdat men bang is voor de reactie van de ander. Deze angst is echt niet nodig, wij behandelen u en uw voeten met de beste zorg

spastische voet

Spasticiteit is een overdreven weerstand die wordt veroorzaakt door een reflex in een spier. Als men een spastische of slappe verlamming heeft in de voet, zijn die spieren niet meer in staat te doen wat ze moeten doen. De spieren trekken krampachtig samen en reageren onwillekeurig. En daardoor wordt normaal bewegen moeilijk.
Verlamming en krachtverlies kunnen optreden. Traplopen is hierdoor lastig (claudicatio intermittens).Klachten zoals tintelingen, pijn, hartklachten en slaapproblemen kunnen optreden.
Er zijn meer dan 600 soorten spierziekten, waarvan de meeste erfelijk zijn. 

Contact

Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken, kunt u telefonisch contact opnemen met Monique Schepers.
Bij geen gehoor kunt u een boodschap inspreken, u wordt dan altijd teruggebeld.

Praktijkadres

Het oude ambacht 8
1625 ZA Hoorn

Telefoon

0229 795033
06198 06198

Emailadres

zorgvoorvoeten@ziggo.nl